• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Profilaktyka chorób neurodegeneracyjnych.

Dieta kapuściana bazuje na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się kolosalną ilość warzyw. Warzywa to niezwykle bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. Dzięki ich spożyciu, jelita się oczyszczają, nadwyżka kilogramów maleje oraz człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na ubytki białka i wapnia, których człowiek też pragnie, a nie ma ich w warzywach – przetestuj błonnik z ananasem + chrom. Kluczowym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, w zasadzie kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego należy pić dużo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Towary zbożowe oraz mleczne wolno jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to najczęściej 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niesłychanie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Na domiar tego bogata jest w błonnik, który ma ogromne znaczenie dla odchudzania i zdrowia.

1. Sprawdź to

2. Sprawdź tutaj

3. Znajdź więcej

4. Zobacz szczegóły

Zdrowe nawyki żywieniowe dla osób w średnim wieku.

Categories: Medycyna

Comments are closed.